Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Ко не пође, кајаће се

Друштво пчелара Београд, у оквиру свог образовног програма, 2. септембра, организује стручну екскурзију у Лазаревац. Домаћин нам је, доајен српског пчеларства, члан нашег друштва, свима добро познат, Драган Даничић.

 

Драган ће нас, прво, одвести код Милете Марковића, узгајивача матица, који ће нас, на узгајивачком пчелињаку, упознати са његовом методом узгајања матица. Милету знамо са предавања која је држао пчеларима Београда. Свако од нас је имао, бар једну, његову матицу и нема потребе посебно га представљати.

Након тога посетићемо фестивал меда, који се организује у Лазаревцу. Ту ћемо се дружити са лазаревачким пчеларима.

На крају, доћићемо у двориште Драгана Даничића, у Колубарском Лесковцу, где је, поред куће, смештен један од његових пчелињака. Ту има шта да се види. Ко познаје Драгана, зна да, од њега, има шта и да се чује. Бољег домаћина је тешко наћи. Неколико његових подсетника, по декадама, о томе шта да се ради на пчелињаку, је на овом сајту. Ту, у Драгановом дворишту, члан нашег друштва и један од уредника овог сајта, Дарко Мандић, кува пасуљ. Сви који дођу имаће шансу да оцене кулинарсо умеће професора кулинарстав Дарка.

Дакле: недеља, 2. септембар, у 7 часова. Полазак је са старог места - испред цркве Светог Марка. Број места је ограничен бројем седишта у аутобусу. Пријаве за екскурзију и све додатне информације код вође пута, Прлета Јелића, на телефон 064/353-45-17.

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас90
mod_vvisit_counterЈуче322
mod_vvisit_counterОве недеље2248
mod_vvisit_counterОвог месеца7985
mod_vvisit_counterУкупно1407065