Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Izlet u Kolubarski Leskovac

U nedelju, 14. septembra, organizujemo tradicionalni izlet u Kolubarski Leskovac. Domaćin nam je, kao i uvek, doajen srpskog pčelarstva, Dragan Daničić, koji ove godine slavi 50 godina bavljenja pčelarstvom.

 

Na predlog našeg domaćina prvo ćemo posetiti etno selo Babina reka, koje se nalazi 14 km od Lazarevca, na putu Lazarevac – Arandjelovac. Ovde ćemo doručkovati i obići ovo etno selo.

Nakon toga odlazimo na pčelinjak poznatog lazarevačkog pčelara Mike Krsmanovića koji pčelari sa oko 130 košnica. Mika pčelari LR košnicama sa polunastavcima. Na pčelinjaku, Mika će nas upoznati sa svojom tehnikom pčelarenja. Tu će nam se priključiti i pčelari Lazarevca na čelu sa predsednikom Racom Milosavljevićem.

Na kraju dolazimo u Leskovac, na pčelinjak Dragana Daničića, smeštenom u dvorištu porodične kuće stare 130 godina. Pčelinjak je smanjen i sada broji 90 košnica. Dragan, zadnjih par godina, pčelari stacionarno. Prestao je da seli i prestao da izlaže na Tašmajdanu, gde je bio punih 35 godina. Beli mantil, žirado šešir i Dragan su 35 godina bili zaštitni znak Tašmajdana. Ko zna Dragana, zna da nas čekaju izuzetno zanimljive pčelarske priče i divno druženje.

Dakle, nedelja, 14. septembar, Crkva sv. Marka. Polazak je u 8 časova. Nemojte da propustite ovu ekskurziju. Depozit od 1.000 dinara je obavezan. Sve informacije možete dobiti od sekretara Nikole Vujoševića (tel. 011/34-40-121) ili Raše Jašovića (tel. 060/30-80-262).

Budite u 8 časova, u nedelju, na starom polaznom mestu.

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас1
mod_vvisit_counterЈуче442
mod_vvisit_counterОве недеље1
mod_vvisit_counterОвог месеца1501
mod_vvisit_counterУкупно1409997