Завршена школа за почетнике

Експериментална школа за пчеларе-почетнике, која је почела са радом 11. јануара 2012. године, завршена је практичном наставом на пчелињацима у околини Барајева. У суботу, 24. марта, полазници школе имали су прилику да провере теоретска знања која су стицали током

двомесечне наставе и да се упознају са основама практичног рада на пчелињаку. Некима од полазника је то био први „блиски сусрет“ са пчелама. У склопу овог дружења посетили смо пчелињак г. Шкорића, иначе председника Друштва пчелара у Барајеву, затим пчелињак члана Извршног одбора Друштва пчелара „Београд“  г. П. Јелића, у Великом Борку. Ова веома корисна стручна екскурзија завршила се у кући доајена нашег Друштва, г.Драгана Даничића. Полазници школе и руководство овог излета, свугде су лепо примљени и послужени као пријатељи. Извршни одбор Друштва овим путем се захваљује свим домаћинима на стрпљењу и срдачном пријему.

Пчелињак г. Шкорића