Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Podsetnik za sredinu aprila 2017. godine

Dragan Daničić

Vreme nam, na žalost, nije naklonjeno. Meteorolozi su nam predvideli, u sledećih nekoliko dana hladno vreme, sa noćnim temperaturama koje idu do nula stepeni Celzijusa. To će se loše odraziti na razvoj društava. Sutr temperatura ide do 15 stepeni, a kasnije maksimalne temperature će biti daleko niže.

 

Imamo još malo vremena da stvorimo jaka društva za bagremovu pašu. Matica mora što više da zaleže, a pčele će noću, a u nekim danima i danju biti u klubetu. Grejaće leglo, nadamo se da će uspeti da ga pokriju. Možemo sutra ili prekosutra malo da podsticajno prihranimo, sirupom ili pogačom. Grebanje zatvorenog meda sa ramova takodje dolazi u obzir.

Društva ocenjujemo po snazi. Gde ima legla na 5 i više LR ramova – odlično. Takva bi mogla da donesu bagrem, ukoliko se i ostali uslovi ispune. Premeštanje ramova ili nastavaka, ostavimo za toplije vreme. Čim otopli, ramove sa medom i polenom do zida, a u leglo, kod jakih društava, ramove sa izgradjenim saćem ili satne osnove u centar legla, ali o tome u sledećem javljanju.

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас113
mod_vvisit_counterЈуче384
mod_vvisit_counterОве недеље2093
mod_vvisit_counterОвог месеца10797
mod_vvisit_counterУкупно1388648