Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Младен Котларски на Ташмајдану 2012

Као и ранијих година и ове године ташмајдански сајам је посетила  већа група бугарских пчелара. Предводио их је наш велики пријатељ, Младен Котларски из Софије, преседник Асоцијације професионалних пчелара Бугарске и главни уредник часописа Пчели, који издаје та асоцијација.

 

Први пут је дошао на ташмајданску изложбу 1994. године и од тада, сваке године, долази и доводи пчеларе Бугарске. Међу бугарским пчеларима постоји велико интересовање  за посете српским пчеларима и ташмајданском сајму. Од момента објављивања огласа за пут у Србију, сва места у аутобусу су попуњена за дан или два.

Котларски сваке године издајестони календар, у коме су, посебно, обележени значајни пчеларски дани. У календару за следећу, 2013. годину, као значајни пчеларски дани обележени су Фестивал меда  у Софији, 11. међународни Апиекспо у Плевену, 10 конгрес Апимондије у Кијеву и 39. Сајам на Ташмајдану.

Котларски каже да је ова година била изузетно тешка за бугарске пчеларе. Хладна зима и жарко лето условили су температурну разлику од преко 70 степени Целзијуса. На то су се надовезала три месеца суше (као и код нас). Нешто више о Младену Котларском можете видети и чути из видео записа, снимљеног на Ташмајдану. Линк јеhttp://www.youtube.com/watch?v=h6LV2vMTB4o 

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас29
mod_vvisit_counterЈуче276
mod_vvisit_counterОве недеље1513
mod_vvisit_counterОвог месеца305
mod_vvisit_counterУкупно1025971