Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Iz "Beogradskog pčelara" - Apimeteorološka prognoza

APIMETEOROLOŠKA PROGNOZA ZA DECEMBAR 2012. GODINE

 

Dejan Kreculj

 

Prema predvidjanjima meteorologa poslednji mesec ove godine biće nešto topliji, ali ipak prosečno hladan i prosečno vlažan decembar. Biće to prilika da se mnogi nesvršeni poslovi urade i spremno udje u zimu.

 

 

Srednja minimalna temperatura imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, tek za oko jedan Celzijusov stepen viša. U Beogradu i široj okolini predviđa se vrednost decembarske srednje minimalne temperature oko 1,3 ºC. Srednja maksimalna temperatura biće u granicama višegodišnjeg proseka, takođe za stepen viša. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura biće oko 7 ºC. Srednja količina padavina tokom decembra biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima nižim za 5 mm na jugozapadu do 1 mm na severu Srbije. U Beogradu i široj okolini srednja decembarska količina padavina iznosiće oko 39 mm.

 

Ovakav lagani ulazak u stvarnu zimu valja iskoristiti da se na pčelinjaku obezbedi mir, a pčelaru u današnje vreme modernih komunikacija neće biti dosadno uz internet: na našem sajtu www.drustvopcelarabgd.com i Fejsbuk grupi “Društvo pčelara Beograd”, na predavanjima, susretima, uz dobru knjigu i, naravno, naš časopis "Beogradski pčelar". Sada se može naći dovoljno vremena da se detaljnije pročitaju mnogi odlični članci koji su samo letimično pogledani u vreme najvećih radova na pčelinjaku, kada nam je i dugi letnji dan bio kratak. Takodje treba naći vremena za rad u radionici na popravkama starih i izradi novih košnica, ramova i ostalog pribora. Kada se ustale hladni dani, neće nam smetati toplota, pa se ugodno može pretopiti staro saće i blagovremno zameniti.

 

 

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас135
mod_vvisit_counterЈуче919
mod_vvisit_counterОве недеље1054
mod_vvisit_counterОвог месеца30941
mod_vvisit_counterУкупно1025511