Reč predsednika

Poštovane koleginice i kolege,

Još jedanput je pobedila sloga i snaga koja vlada u rukovodstvu Društva pčelara "Beograd".
Zbog veoma lošeg odnosa koji smo imali od strane kolega iz Beogradskog Udruženja Pčelara bili smo prinuđeni da im početkom 2017. godine otkažemo gostoprimstvo i boravak u jednom delu naših prostorija u Molerovoj 13.
Taj loš odnos se ogledao u stalnom ometanju našeg rada u organizaciji Tašmajdanskog sajma, prizivanju raznih inspekcija (finansijskih, komunalnih, poljoprivrednih...), slanja pisama našim članovima da se učlane u BUP do podizanja tužbi Privrednom sudu i Osnovnom sudu. Povrh svega na ročištima su davali lažne izjave među kojima su prednjačili bivši predsednik BUP-a Božidar Gašić  i član IO SPOS-a Slađan Simonović.
Povrh svega tražili su sastanke sa našim rukovodstvom koje smo odbijali, jer sa onima koji nas tuže nema razgovora.
Naše društvo je dobilo sve sporove a dug Beogradskog Udruženja Pčelara na ime dosuđenih sudskih troškova je dostigao 90.000,00 dinara.
Sloga koja vlada u Rukovodstvu našeg Društva je primer za sva pčelarska društva i udruženja u Srbiji. Mi smo pokazali svoju snagu, strpljivost i razboritost da rešavamo probleme u našem radu i da činimo sve za dobrobit svih beogradskih pčelara a ne samo pčelara našeg Društva. Tu prvenstveno mislim na 19 miliona dinara koje će kroz podsticaje dobiti pored pčelara našeg Drustva pčelara "Beograd" i pčelari BUP-a, Društvo pčelara Ripanj, Društvo pčelara Barajevo, Društvo pčelara Lazarevac, Društvo pčelara Obrenovac i drugi. Svima njima je ovaj medeni kolač u vidu košnica, vrcaljki, otklapača, topionika obezbedilo naše rukovodstvo Društva pčelara "Beograd" zajedno sa Sekretarijatom za privredu grada Beograda, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujem. Dobili su svi beogradski pčelari koji su predali ispravnu i kompletnu dokumentaciju.
Pokazali smo kao i do sada da smo najorganizovanije i najozbiljnije društvo pčelara u Srbiji.
Zato nastavljamo sa našim velikim aktivnostima prvenstveno misleći na organizaciju 44. Međunarodnog sajma pčelaratva "TAŠMAJDAN 2018", organizaciju Dana evropske baštine i 120-godišnjicu postojanja Društva pčelara "Beograd". Sigurni smo da će biti uspešno jer je sve u našim  složnim rukama.