Временска прогноза
No data available
Београд
--- °C
Weather details

Apimeteorološka prognoza za novembar 2012.

Dejan Kreculj

 

Prema predviđanjima meteorologa, novembar će u većem delu zemlje karakterisati prosečno toplo i prosečno vlažno vreme. Srednja minimalna temperatura imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će u proseku biti niža za oko 0,3ºC.

 U Beogradu i široj okolini predviđa se da bude oko 3,2ºC. Srednja maksimalna temperatura biće takođe u granicama višegodišnjeg proseka, takođe za oko 0,3ºC niža od prosečne. U Beogradu i široj okolini srednja maksimalna temperatura biće oko 9,7ºC. Srednja novembarska količina padavina biće u granicama višegodišnjeg proseka, na severozapadu zemlje nižim za oko 3 mm i višim za oko 3 mm na jugoistoku Srbije. U Beogradu i široj okolini srednja količina padavina tokom novembra iznosiće oko 53 mm.

 

Sve pčelare treba podsetiti da je, ako su do sada svi poslovi u blagovremeno i kvalitetno urađeni, ostalo malo posla na pčelinjaku. Ipak sve propušteno treba čim je moguće pre obavezno dovršiti. Lepe, tople dane valja iskorostiti za učvršćivanje i obnovu postolja, bojenje košnica, popravljanje krovova, podešavanje ventilacije i nagiba košnica kako bi se voda slivala napolje, uklanjanje i smeštaj praznih košnica i proveru ograde oko pčelinjaka. Treba proveriti saće uskladišteno van košnice da nije napadnuto od voskovog moljca i zaštititi košnice od miševa postavljanjem češljeva na leto. Sa hladnijim vremenom matice prestaju poleganje što treba iskoristiti za čišćenje društava od varoe, a posebno je nužno obezbediti mir na pčelinjaku. 

 

 

 

Add comment

Претрага
Посета
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДанас130
mod_vvisit_counterЈуче968
mod_vvisit_counterОве недеље4169
mod_vvisit_counterОвог месеца4993
mod_vvisit_counterУкупно916545